Wat kan ik doen om gezonder te eten?

Je bent bewust van de voordelen van gezonder eten voor je lichaam en gezondheid. Dat is goed! Maar de volgende stap is: wat kun je daadwerkelijk doen om je eetpatroon aan te passen en gezonder te gaan eten? Welke stappen moet je zetten en wat is een goed begin? Lees deze blog voor meer informatie op het gebied van gezond eten en om hier meer over te leren.

Begin met kleine stappen

Wanneer je je eetpatroon gaat veranderen, is het van belang om te begrijpen dat grote veranderingen tijd nodig hebben. Begin dus eerst met het verminderen van ongezond eten. Dat is een goede eerste stap. Tegelijk kun je dat vervangen met het eten van meer gezonde voeding: groente, fruit, langzame koolhydraten, etc. Het belangrijkste is dat je dit op de lange termijn volhoudt en consistent blijft.

Wat velen verkeerd doen is te snel willen veranderen. Dit gaat vaak mis, waardoor men teruggaat naar oude gewoontes. Het beste is om het te zien als een verandering in je lifestyle: je wilt gezonder eten omdat dat ervoor zorgt dat je gezonder leeft. Daarover lees je hieronder meer.

Verander je lifestyle

De gouden combinatie is sport én voeding. Natuurlijk, gezonder eten is een grote stap, maar daarnaast ook sporten is ook van groot belang. Voeding en sport zijn nou eenmaal met elkaar verbonden. 

Doe je al aan sport? Dan zorgt gezonder eten ervoor dat je beter presteert, dat je spieren sneller herstellen en dat je spieren sneller groeien. Dit is ook weer een motivatie om gezonder te eten en te sporten. Supplementgebruik helpt hierbij, vooral voor sporters. 

Supplementen voor je sport en gezondheid

Supplementen zijn een goede manier om enerzijds beter te presteren tijdens het sporten en spiergroei te stimuleren, en anderzijds om je voeding aan te vullen met gezonde voedingsstoffen. Supplementen voor je sport en je gezondheid zijn dus een goede manier om gezonder te eten en beter te presteren tijdens het sporten.

Wanneer je (sport)supplementen combineert met goed voedingspatroon en sporten, ben je juist bezig. Dit is de verandering in je lifestyle die je nodig hebt om op lange termijn gezonder te eten en dus gezonder te leven.

Bijhouden wat je eet

Verder is het verstandig om goed bij te houden wat je eet. Hier heb je apps voor, maar je kunt het ook ‘ouderwets’ met pen en papier doen. Noteer wat je wanneer eet en hoeveel calorieën je consumeert. Doe dit op de lange termijn en je ziet waar het goed en waar het minder goed gaat, zodat je aanpassingen aan je voedingspatroon kunt maken.

Bovendien zorgt dit er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Je bent er toch mee bezig en je neemt het serieus, waardoor je minder snel terug zult vallen op oude gewoontes.