Kerstpakketten tips

Niet geld, geen opslag maar kerstpakketten zijn een manier om je medewerkers nog echt blij te maken. De mensen vinden niets leuker dan het krijgen van een kerstpakket. Uit onderzoek is gebleken dat mensen liever een kerstpakket krijgen dan een eindejaarsbonus, als ze moesten kiezen. Ook al is de bonus dan hoger dan het aankoopbedrag van het kerstpakket.

Kerstpakketten voor de landarbeiders als dank voor het harde werken

Het fenomeen kerstpakket danken we aan de grote boeren van vroeger die het zware werk lieten doen door landarbeiders. Steevast kregen die arbeiders voor de feestdagen een pakket met voedsel thuis, afgeleverd door de grote baas zelf. Dit pakket met voedsel is wat nu het kerstpakket is. Ze worden niet meer bij je thuis gebracht, maar de pret en de dankbaarheid is er niet minder groot om. Werkgevers die er naar streven een loyale kring van medewerkers aan zich te binden, doen dat met onder meer het aanbieden van kerstpakketten. Bezuinig daar dus niet op als werkgever Je investeert nadrukkelijk in een prima groep met werknemers.

Kies je voor een thema en wat is precies je budget?

Ga er als werkgever wel even rustig voor zitten, want het uitzoeken van de juiste kerstpakketten is allesbehalve een sinecure. Er is tegenwoordig zo ontzettend veel, dat je eigenlijk van te voren al moet weten wat je wilt. Kies je voor een thema in de vorm van een land, maak je verschil tussen man en vrouw en belangrijk is ook om eerst een budget te bepalen. Met andere woorden, wat mag een kerstpakket kosten? Uiteraard zal dit ook sterk afhangen van de omvang van je bedrijf.

Bijt je er vroegtijdig in vast

Overigens kun je via de aangeboden kerstpakketten al maatwerk leveren, bijvoorbeeld door de mannen en de vrouwen een ander pakket aan te bieden, je kunt ook kiezen voor een klein pakket met daarbij een waardebon of cheque. Werkt er iemand bij jou die graag eet, dan doe je er een dinerbon bij en zo kun je iedereen een cadeau geven dat ook echt bij de medewerker past. Ga als werkgever niet pas in december eens kijken wat je doet met de kerstpakketten dit jaar, maar bij je er vroegtijdig in vast. Het zou heel erg vervelend zijn als je te laat bent en je medewerkers moet teleurstellen,. Als je dan toch kijkt, dan stuit je ook op familiepakketten. Het wordt namelijk steeds meer gebruikelijk om ook je familie en vrienden te verrassen op een kerstpakket. Bestel je dier er gewoon bij voor de familieleden die je dierbaar zijn.

Organiseer een markt en laat je personeel zelf kiezen

Een andere trend die waarneembaar is in de wereld van de kerstpakketten is een organiseren van een klein marktje binnen het bedrijf. Je laat vervolgens de personeelsleden zelf hun pakket samenstellen en biedt ze zo keuzes. Daardoor krijgen ze het voor hun perfecte pakket. Je leukt de markt wat op met glühwein en oliebollen. Daarmee geef jij de medewerkers ook nog eens een leuke activiteit en maak je het allemaal nog specialer. Kijk voor meer inspiratie op Kerstpakkettenidee.nl.