De voordelen van een koolhydraatarme maaltijdbox

Sinds enkele maanden heeft maaltijdbox aanbieder Ekomenu een speciale leefstijl voor hun foodbox ontwikkeld. Dit is de koolhydraatarme maaltijdbox. Het doel van deze box is duidelijk. Ekomenu zorgt dat je uitsluitend recepten krijgt die voldoen aan deze leefstijl. Het is niet te vergelijken met een normaal dieet. Je moet wel zelf koken, maar alle ingrediënten worden in je box aan huis bezorgd. Hieronder sommen we de voordelen even kort voor je op:

  • Elke week 3 tot 5 heerlijke gerechten in je maaltijdbox
  • Niet zelf meer op zoek naar recepten, zelf je maaltijden kiezen
  • Verantwoorde en gezond maaltijden die passen bij je koolhydraatarme leefwijze
  • Een voordelig alternatief zonder vast abonnement (je kunt altijd pauzeren of opzeggen)
  • Ook de rest van de familieleden kunnen lekker mee-eten (kindvriendelijk)

koolhydraat arm dieet

Het beperken van koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet is een dieet dat ook wel het weinig koolhydraten dieet wordt genoemd. Bij dit dieet wordt de consumptie van koolhydraten beperkt. Het kan zijn dat dit dieet wordt voorgeschreven vanwege gezondheidsredenen, hierbij zou gedacht kunnen worden aan mensen met overgewicht. Er zijn een groot aantal voedingsmiddelen welke een grote hoeveelheid verteerbare koolhydraten bevatten. Hierbij kan gedacht worden aan aardappelen, rijst, pasta en brood. Deze worden dan vervangen door voedingsmiddelen die een hoger percentage proteïnen en vetten hebben (er kan dan gedacht worden aan sojaproducten, vis en vlees). Ook zijn er andere voedingsmiddelen die vaak in de plaats worden gegeten omdat zij een relatief lage hoeveelheid koolhydraten bevatten, er kan dan gedacht worden aan de groene bladgroenten. Dit dieet wordt vaak aan mensen voorgeschreven als zij te maken hebben met overgewicht. Het is belangrijk als je zelf iets te zwaar bent om dit dieet te proberen en in korte tijd zie je wat het effect is van een koolhydraatarm dieet. Met de Ekomenu maaltijdbox kun je dit laagdrempelig proberen. Er is eventueel ook een glutenvrije, lactosevrije en eiwitrijke box beschikbaar.

Waarom kiezen voor zo’n leefstijl

Als het gaat over een koolhydraten dieet dan wordt er ook wel over koolhydraat arm dieet gesproken. Deze heb je in verschillende soorten en maten en je kunt ook op verschillende manieren een dieet gaan volgen. Je kunt kiezen voor een koolhydraten dieet waarbij je alleen maar goede koolhydraten gaat eten, je gaat de slechte koolhydraten niet meer tot je nemen, dus je laat snoep liggen en kiest voor een stuk fruit, veel gezonder en lekkerder als je er eenmaal aan gewend bent. Het grote voordeel van een koolhydraten dieet is dat je hierdoor sneller af kunt vallen. Het Dr. Frank Dieet is een bekend koolhydraten dieet, maar ook het Dr. Atkins dieet hoort hierbij en is erg populair. De maaltijdbox maaltijden van Ekomenu passen niet 123 in deze aanpak maar zijn wel geschikt als een opzichzelfstaand dieet. Je eet namelijk alleen gerechten / recepten die voldoen aan de criteria.

Als het gaat over het Dr. Frank Dieet dan gaat het erom de balans te vinden tussen eiwitten en koolhydraatarm eten. De salades horen echt bij dit dieet. Je mag alleen geen erwten, peulvruchten en maïs in de salade doen. Je kunt de eiwitten halen uit mager wit vlees en dan neem je maximaal een keer in de twee of drie dagen fruit. Je kunt ook kiezen voor het Dr. Atkins Dieet, dit is een streng dieet. Je moet de inname van koolhydraten beperken tot slechts 20 gram per dag. Je mag ook maar een beperkt aantal gram aan salade en groente per dag tot je nemen. Je moet wanneer je deze vorm van koolhydraten dieet gaat kiezen jezelf goed kunnen stimuleren en vol kunnen houden.