Welke apparatuur moet je hebben wanneer je een koffiezaak opent?

Koffiezaken lijken tegenwoordig overal op te duiken. Het zijn goede plekken om met vrienden of vriendinnen af te spreken, even tot jezelf te komen of een eerste date te hebben. Hoewel vooral koffiezaken van bepaalde grote ketens de markt overnemen, gaat er niets boven de charme van een authentieke koffiezaak. Maar wat heb je eigenlijk nodig om je eigen koffiezaak te openen?

Essentiële apparatuur

Sommige dingen in een koffiezaak komen aan op smaak of functie, maar er zijn zeker ook voorwerpen die simpelweg essentieel zijn in een koffiezaak. Als eerste en als belangrijkste: een horeca koffiemachine. Wil je je koffiezaak draaiende houden, investeer dan in een goede espressomachine. Klanten zullen niet terugkomen als de koffie net zo smaakt als thuis, je moet koffie van een zeer goede kwaliteit kunnen leveren. Een horeca koffiemachine helpt hier absoluut bij, in combinatie met goede kwaliteit koffiebonen of gemalen koffie. Naast een horeca koffiemachine hebben de meeste fatsoenlijke koffiezaken ook een gebaksvitrine. Veel mensen combineren hun kopje koffie immers graag met een stukje taart, plakje cake of een koekje. Dit is dus ook zeker de investering waard. Een goede gebaksvitrine houdt het gebak vers en warm en stelt het gebak dat je verkoopt als het ware tentoon. Zo kan een klant als hij of zij naar de gebaksvitrine kijkt precies zien wat het aanbod is.

Ook handig

Veel mensen komen naar een koffiezaak om te werken. Om deze klandizie te houden is het toevoegen van gratis wifi en goede oplaadpunten voor laptops en telefoon zeker een goede investering. Verder heb je natuurlijk in een koffiezaak een kassasysteem nodig. Investeren in een efficiënt en makkelijk bruikbaar systeem is niet alleen handig voor het personeel, maar helpt ook de klanten. Die hebben immers extra snel hun koffie in handen als het systeem goed werkt. Er is nog veel meer wat je aan kunt schaffen wanneer je je eigen koffiezaak start, maar bovengenoemde apparatuur is alvast een beginnetje!