Met een sous vide bak kook je nóg lekkerder

Jij bent de chef van je eigen keuken in je eigen huis. Lekker eten hoeft niet meer alleen voor de elite te zijn en ook ingewikkeld koken zoals de beste restaurants, kan steeds vaker ook thuis. Culinair koken was nog nooit zo makkelijk, simpel en leuk. Met een paar kleine stappen in de juiste richting, tover jij straks met gemak een vijf sterren diner op tafel en iedereen zal versteld staan. Met een sous vide bak, de juiste keukenapparatuur, kennis van een goede wijn en de perfecte finishing touch laat je iedereen versteld staan, inclusief jezelf.

Koken met een sous vide bak is niet moeilijk

Lekker eten is altijd fijn, maar niet iedereen houdt van urenlang koken. Het kan best leuk zijn om een flinke maaltijd neer te zetten en aardig wat uurtjes in de keuken door te brengen, maar dat wil je niet elke dag opnieuw. Gelukkig kan je met een heleboel gerechten snel koken en toch lekker eten. Zoek uit hoe je week er ongeveer uit komt te zien en wat je zeker wil gaan eten. Plan de maaltijden zo in dat je lekker lang kan kokkerellen als je veel tijd hebt en dat de snelle maaltijden snel op tafel staan als je daar behoefte aan hebt.

Sous vide bak

Voor iedereen die houdt van een echte delicatesse is een goed gegaard stukje vlees onmisbaar. De kwaliteit van een toprestaurant haal je nu gemakkelijk in huis met een sous vide bak. Sous vide betekent in het Frans ‘onder vacuüm’ of eigenlijk vacuüm garen. Je legt het stuk vlees, vis of groente in een verpakte zak en laat deze in het waterbed zakken. Vervolgens laat je het eten langzaam garen op een constante temperatuur. Daardoor wordt het perfect en geleidelijk gaar. Met zo’n sous vide bak kun je niet de mist ingaan. Je kan vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails maken.

Een lekkere wijn bij elk gerecht

Wat een culinair diner, een goed diner maakt, is de smaak van de wijn die perfect past bij de smaak van het gerecht. Die twee kunnen elkaar namelijk behoorlijk versterken. Gelukkig hoef je ook geen complete wijn expert te zijn om toch te kunnen genieten van de juiste keus, wit of rood. Er zijn een aantal vuistregels die je kunt aanhouden als je wijn gaat kiezen bij een gerecht. Dat betekent bij donker/rood vlees of wildgerechten een diepe rode wijn, bij vis of schelpdieren het liefst een droge witte wijn en bij desserts passen de tonen van een zoete wijn het best.

Het zit hem in de saus

Een gerecht kan je net dat beetje extra geven als je er voor zorgt dat je saus tiptop in orde is. Om een saus zelf te maken heb je meestal niet zo heel veel nodig. Bijvoorbeeld een goede blender, verse ingrediënten en een goed kookboek. Binnen de kortste keren is een gewoon gerecht, geen gewoon gerecht meer.

Laat je verder inspireren op Souvy.nl.